Instagram is waarschijnlijk de meest bekende app op het gebied van fotobewerking. Maar er zijn nog veel meer leuke apps die ervoor zorgen dat je foto’s meer zijn dan kiekjes alleen. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en onderstaande 3 creatieve apps wil je echt niet missen! Zowel voor Android als voor iPhone gebruikers. En dat helemaal gratis!

Repix

1. Repix: uitgebreide fotobewerking
Met de app Repix tover je foto’s om in echte kunstwerkjes. Je kunt namelijk met allerlei verschillende kwasten over je foto schilderen. Zo voeg je eenvoudig leuke twinkellichtjes toe met ‘flares’ of je maakt van jouw foto een schilderij met de optie ‘artistic’. Klik gewoon een brush aan, veeg met je vinger over het scherm en je creëert vliegensvlug de leukste effecten. Verder kun je de verzadiging, de helderheid, het contrast en de levendigheid tot in detail aanpassen, maar ook kaders en vignettering toevoegen. Download de app voor iPhone of Android.

2. Phonto: voeg tekst toe

Phonto is een superleuke app waarmee je gratis teksten kunt toevoegen aan je foto’s. Er zijn veel verschillende lettertypes te gebruiken, maar je kunt ook eenvoudig zelf meer lettertypes downloaden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een passende grootte en kleur voor je tekst. Ben je klaar? Deel je creatieve kunstwerk via social media of bewerk de foto eerst nog via een bewerkingsprogramma als Instagram. Download de app voor iPhone of Android.

Phonto

3. PhotoGrid: maak een fotocollage
Met PhotoGrid kun je de meest fantastische fotocollages maken. Selecteer de foto’s die je wilt gebruiken en kies je favoriete lay-out. Vervolgens kun je o.a. leuke stickers toevoegen om je collage op te fleuren, kiezen voor een achtergrond(kleur) of een kader toevoegen. En wil je er graag een leuke tekst aan toevoegen? Dat kan! Verder pas je achteraf heel eenvoudig het formaat van je collage aan of je kunt nog foto’s wisselen. Kortom: lekker experimenten en delen maar. Wij zijn fan! Download de app voor iPhone of Android.

PhotoGrid

Lees meer over leuke foto apps.