Onze fotowedstrijd – de CEWE Photo Awards – met als thema ‘Made in Holland’ moest natuurlijk wel worden afgesloten op een mooie passende plek. Daarom vond de prijsuitreiking afgelopen zaterdag plaats in Madurodam. Het was een heel geslaagde dag met gelukkige winnaars! Benieuwd naar de top 10 en het verhaal achter de foto’s van de top 3? Lees dan snel verder!

CEWE Photo Awards High Res 311e plaats: De maker van onderstaande foto trok er ‘s ochtends vroeg op uit om foto’s te maken van het mooie winterse landschap. Al snel kreeg hij een mooie tafereeltje in het vizier, maar naar eigen zeggen was het toch nog een beetje saai. Plotseling kwam er een fietser langs. Nu kon hij dé perfecte foto maken die hem dan ook de eerste prijs opleverde: een reis voor twee personen naar Curaçao.

Winnaar 1

2e plaats: ‘Wat jij met een kwast doet, doe ik met een fototoestel’ zei Joey Hohage enthousiast tegen deze man toen hij vroeg of hij een paar plaatjes van hem mocht schieten. Het resultaat is een 2e plek waard met de daarbij behorende prijs: een Gazelle Duty-NL fiets.

Winnaar 2

3e plaats: Peter Lodder was op weg naar een andere fotografieopdracht en kwam onderweg langs dit mooie Hollandse schouwspel. Hij besloot even snel te stoppen en een foto te maken. Een erg goede beslissing, want die heeft toch maar mooi de 3e prijs opgeleverd: een midweek naar Texel voor 4 personen!

Winnaar 3

4de plaats: Frans Artz | Nieuwjaarsduik, traditioneel Hollands begin van het nieuwe jaar

Winnaar 4 3102

5de plaats: Dick Hollander | Hollands wintertafereel Spaarne Haarlem

Winnaar 5 5137

6de plaats: Conny van Kordelaar | De Pier van Scheveningen, een monument van Nederland. Een favoriete plek om te flaneren…

Winnaar 6 3327

7de plaats: Mirte Bosse | Rose en witte fietsen en bloemetjes op een brug in Amsterdam vroeg in de ochtend

Winnaar 7 3011

8ste plaats: Lisette Klompenhouwer | Tulpen vind ik prachtig en typisch Hollands. Deze beste vriendinnen vinden de roze tulpen het mooist

Winnaar 8 4671

9de plaats: Astrid van Schagen | Tulpen, alleen in holland zijn deze prachtige kleurige velden te zien!

Winnaar 9 3210

10de plaats: Andre van der Velden | Deze foto is genomen in de buurt van Lageland. Onderweg naar mijn werk kwam ik dit tegen.

Winnaar 10 1997

Winnaars, bedankt voor de gezellige dag en veel plezier met jullie prijs!

CEWE Photo Awards High Res 01