Ben jij ook gek op lijsten aan de wand? Gevuld met mooie foto’s of misschien wel met kleine kunstwerkjes? Toch zijn lijsten zijn niet alleen mooi in je huis, maar ook in je fotoboek! Wij laten zien hoe ze je fotoboek bijzonder kunnen maken.

1. Doe echt als aan de muur. In verschillende groottes, niet te netjes en met verscheidende lijstdiktes. In je fotoboek doe je dat door randen om je foto’s te zetten. En dat werkt met onze fotoboeksoftware heel eenvoudig.

Lijsten Thailand

Zo doe je dat: selecteer je foto, ga in de bovenste werkbalk naar het icoontje met de foto + gele rand (gekleurde randen en schaduw), vink het hokje ‘gekleurde rand’ aan, kies een dikte, bijvoorbeeld 4,0 mm, en selecteer een kleur. Wij hebben hier gekozen voor stijlvol zwart. Eventueel kun je nog een schaduw toevoegen ook.

2. Maak de achtergrond van je pagina’s zwart, je foto’s zwartwit en voeg zo’n leuke vintage fotorand toe. Zo maak je binnen no time een heerlijk ouderwets ogend fotoalbum! Je vindt deze randen bij ‘sjablonen en kaders’ in de fotoboeksoftware. Sleep het gewenste kader naar je foto en klaar is kees.

Lijsten vintage

3. Voor een gezellige fotoboekspread vol selfies met je lief maken onderstaande lijsten er een echt feestje van! Je vindt ze bij de cliparts in onze software in de categorie kaders. Tip: Sleep eerst de lijsten (kaders) in je fotoboek en plaats vervolgens de foto’s. De foto’s kun je namelijk aanpassen in lengte en breedte, terwijl deze kaders vervormen wanneer je ze langer of breder zou maken.

Lijsten kaders

4. Samen op één spread wordt het misschien wat bont, maar leuk zijn deze fleurige lijsten wel! En zoals je ziet, lenen sommige foto’s zich hier heel goed voor. Je kunt deze lijsten vinden bij de cliparts. Eigenlijk is dit één clipart die 4x is gekopieerd en in een vierkant is geplaatst. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Sleep de lijst naar je pagina, plaats deze om de foto heen en kopieer ‘m een paar keer. Nu draai je de lijst steeds. Dit doe je door deze te selecteren en met de muis op het rondje te gaan staan. Wanneer de 2 pijltjes verschijnen kun je de draaiing maken. Tip: Wanneer je het raster (rechtsboven) aanzet, kun je zien of de lijsten recht tegenover elkaar staan.

Lijsten baby

5. Je ziet het veel bij bruiloften: het bruidspaar of de gasten met een lijst waarmee ze gefotografeerd worden. Ook een goed idee voor familiefoto’s trouwens. Vooral die grote ouderwetse lijsten zijn te gek. Leuke foto’s gegarandeerd! En niet alleen voor in je fotoboek, maar ook mooi als wanddecoratie voor aan de muur.

Lijsten Bruiloft