Geen zin om met je fotoboek te beginnen? Dat is vast verleden tijd na het lezen van dit artikel. Eerder deze week gaven wij al 5 redenen die onze klanten noemden toen wij vroegen waarom ze graag fotoboeken maken. Maar we hebben nog 5 hele mooie!

Fotoboek

1. Het kan waar en wanneer je maar wilt!
Ken je de CEWE app al? Daarmee maak je jouw fotoboeken gewoon op je smartphone, tablet of iPad. Dus dat betekent dat je niet thuis achter de computer hoeft te gaan zitten als je daar geen zin in hebt, maar dat je op de terugweg van die leuke vakantie al met je fotoboek kunt beginnen, in de trein of gewoon als je je ergens zit te wachten en je verveelt. Ook iCreate was vol lof over onze app!

2. Het is een creatieve zoektocht
We hadden het al eerder over de creativiteit die je in het maken van een fotoboek kwijt kunt, omdat de software zoveel mogelijkheden biedt. Maar ook op een ander vlak ben je creatief bezig. Want welke foto’s passen mooi bij elkaar, in welke compositie, met welke achtergrond? Kortom, hoe kun je jouw foto’s optimaal tot hun recht laten komen?

3. Het kost niet veel tijd
Eerlijk is eerlijk, je kunt het maken van een fotoboek natuurlijk net zo moeilijk of tijdrovend maken als je zelf wilt. Maar het kan echt heel gemakkelijk. Wanneer je de fotoboek-assistent je fotoboek laat vullen, ben je namelijk al binnen 5 minuten klaar. En sommige mensen genieten daar juist van: binnen een mum van tijd een compleet gevuld fotoboek op hun computerscherm. Eén druk op de knop en 5 dagen later heb je je fotoboek in huis.

4. Foto’s selecteren is leuk
Vind jij de beste foto’s selecteren lastig? Er zijn mensen die hier juist enorm van genieten. Een kritische selectie maken uit je beste foto’s, proberen om daar een logisch verhaal rond te bouwen, de opmaak als een hulpmiddel en niet als doel gebruiken…  Al deze stappen doen je namelijk dieper nadenken over wat je hebt beleefd en gezien, en wat je daarover via je fotoboek wil overbrengen. Hier vind je tips hoe je de beste foto’s voor je fotoboek selecteert.

5. De kers op de taart
Vind jij fotograferen leuk? Dan is het maken van een fotoboek voor jou de kers op de taart! Tijdens het fotograferen ben je bezig met de compositie, en tijdens het maken van je fotoboek vraagt ook de indeling van het boek om een bepaalde compositie. Je bent dus net zo creatief bezig. Het maken van een fotoboek kun je zien als het eindstation waarbij je je mooiste foto’s selecteert en presenteert. En hoe leuk is het om je boek vol prachtige foto’s een week later in handen te hebben?

Hier vind je nog 5 andere redenen, mocht je die gemist hebben.

Heb jij nog een andere reden waarom je geniet van het maken van een fotoboek?
Laat je reactie achter. We horen het graag!