Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… en de kleur is… oranje! Waarom zou je jezelf op zo’n dag als vandaag niet een leuke fotografieopdracht geven? Fotografeer alles met de kleur oranje! Denk aan mensen in oranje shirts en Koningsdag decoratie, maar ook oranje bloemen, dat oranje koffiekopje en die gave oranje auto. Zo maak je een mooie reeks creatieve foto’s. En naderhand kun je misschien wel een te gekke fotocollage maken! Hieronder vind je meer inspiratie.

Oranje Koningsdag

Dicht op je onderwerp

Niet zomaar een beetje dichtbij, maar kruip er heel dicht op. Zo ver dat je het onderwerp bijna niet meer herkent. Inzoomen mag natuurlijk ook. Of gebruik je marcolens.

Oranje sinaasappel macro

Verrassend standpunt
De meeste mensen bekijken de wereld vanaf ooghoogte, maar wanneer je een ander standpunt inneemt maak je direct veel creatievere foto’s. Door die knieën dus!

Oranje auto

De kleinste details
Ja hoor, uiteindelijk valt echt ALLES je op met de kleur oranje. Ook de kleinste details, zoals die reflector op het fietswiel. Zorg dat je op gelijke hoogte komt en fotografeer met een beperkte scherptediepte voor het mooiste resultaat.

Oranje reflector

Dichterbij dan je denkt
Minoes wordt inderdaad een rode kater genoemd, maar eigenlijk is ze toch veel meer oranje dan rood? Hup, ook een mooie foto van jullie kat kun je toevoegen aan de collectie.

oranje kat

En ook dat mandje sinaasappelen op tafel leent zich prima voor dit thema. In het kader van de mooiste foto’s maak je gewoon thuis.

Oranje fotograferen Koningsdag

Heb je de smaak te pakken? Dan ga je er de rest van de week toch gewoon nog even mee door? Sommige foto’s kun je bovendien wellicht gebruiken voor onze fotowedstrijd ‘Made in Holland’. Doe mee en maak kans op fantastische prijzen! Want zeg nou zelf, wie wil er nu niet naar tropisch Curaçao?

Wij wensen je een hele fijne Koningsdag!