Ben jij ook dol op die oude fotoalbums van vroeger? Vol ouderwetse foto’s, bloemen, kant, handgeschreven teksten en heerlijk vergeelde foto’s met zo’n mooi sierlijk randje. We worden bijna jaloers op onze opa’s en oma’s. Maar wist je dat je zo’n vintage look ook gewoon zelf kunt creëren met de CEWE fotoboeksoftware? Wij laten je zien hoe: 4 x vintage in je fotoboek!

V_vakantie
1. Bovenstaande foto’s lijken zo uit het fotoboek van je opa en oma te komen, maar in werkelijkheid zijn ze afgelopen zomer gemaakt in Sicilië. Die leuke vergeelde vintage look + ouderwets randje is gewoon een kader dat je linksonder in onze fotoboek software kunt vinden bij ‘Sjablonen en kaders’. Plaats je foto’s in je fotoboek, sleep het kader op de foto’s en klaar ben je. Voeg een subtiele schaduw toe (onderaan dit artikel lees je hoe) en het is net alsof je foto’s echt zijn ingeplakt. Deze leuke achtergronden met vintage look komen uit de categorie ‘Vakantie’. En uiteraard hoort er handgeschreven tekst bij. Lees hoe je eenvoudig leuke lettertypes kunt downloaden en toevoegen.

V_spelen

2. Ouderwetse retroprints. Wie is er niet dol op? Je vindt ze ook als clipart in onze fotoboek software in de categorie ‘Kaders’. Sleep ze in je fotoboek, geef je foto’s het juiste formaat en plaats deze bovenop de clipart. Ook hier zorgen we weer voor een subtiel schaduwrandje onder de foto. De vintage achtergrond vind je in de categorie ‘bloemen’ en de zogenaamde stukjes tape zijn cliparts uit de categorie ‘Scrap ontwerp’. Een handgeschreven bijschrift onder de foto’s maakt de spread helemaal compleet.

V_trouwen

3. Helemaal hip: trouwen in vintage sferen. Natuurlijk kun je dit ook doorvoeren in het fotoboek dat je van jullie bruiloft maakt. Zoals bijvoorbeeld hierboven, compleet met kant en rozenplaatjes die zo uit een oud poëziealbum lijken geplukt. Bovendien zijn de foto’s bijgeknipt zoals dat vroeger veel gedaan werd. Die afgeronde hoekjes en de hartvorm zijn hier echter gewoon sjablonen die je selecteert en op de gewenste foto sleept. Tot slot is gekozen voor een lichtbruine achtergrond, omdat het lekker vintage is én omdat deze prachtig kleurt bij de roze rozen en het groene gras uit de trouwfoto’s.

Vintage fotoboek

4. Zwarte bladzijden en sepia foto’s met een prachtig randje, als dat niet vintage is? Ook deze look maak je eenvoudig na met de CEWE fotoboeksoftware. Kies voor een zwarte achtergrond uit de categorie ‘Eénkleurig’ en plaats een kader rond je foto’s (deze vind je bij ‘Sjabonen en kaders’). En de foto’s? Die maak je gewoon sepia (of zwartwit) door dubbel op de foto te klikken. Kies voor ‘Effecten’ –> ‘Standaard’ en dan voor ‘Sepia’. Met de schuifregelaar kun je de sterkte bepalen. Wij kozen hierboven voor 8.

Zo creëer je een subtiele schaduw
We hebben het al een paar keer gehad over een subtiele schaduw onder je foto’s. Zo creëer je deze: zet de afstand op 1 mm, de intensiteit op 50%, bij onscherpte kies je voor 3 px en je laat de schaduw 1 mm uitsteken. Draai het balletje bij richting op 11 uur en het lijkt alsof je foto’s echt zijn ingeplakt, net als in al de echte oude fotoalbums. Zie de afbeelding hieronder.

Schaduw instellen

Heb jij nog tips voor een echte vintage look voor je fotoboek? We horen het graag!