‘Terwijl je bezig bent met je fotoboek komen al die mooie herinneringen weer boven’, horen we onze klanten vaak zeggen. ‘En wanneer je even later het prachtige fotoboek in handen hebt vol onvergetelijke momenten, is dat de kers op de taart.’ 🙂 Dus wanneer jij een week na je reis weer middenin het normale leven zit, en bijna het gevoel hebt dat je nooit bent geweest, begin dan vooral gelijk aan je fotoboek en hou dat vakantiegeluk vast! Wij bieden inspiratie voor jouw fotoboek spreads.

Reisboek inspiratie

1. Maak een fotocollage
Je komt aan op het vliegveld en zet de eerste stap in een nieuw land. Wat een hoop indrukken! Je maakt de ene na de andere foto. Want alles is bijzonder en natuurlijk moet alles worden vastgelegd. Maar hoe moet je achteraf kiezen uit die vele foto’s? Niet! Maak gewoon een spread met een fotocollage. Want soms zeggen veel kleine foto’s nu eenmaal meer dan één grote foto.

Reisboek collage

2. Je favoriete vakantieliedje
Bijna iedereen heeft wel zo’n liedje die je instant aan je reis doet denken. Als je het hoort, ben je weer even helemaal terug. Je ruikt de geuren van daar en je voelt de zon nog branden op je huid. Waarom zou je dat liedje niet gewoon aan je fotoboek toevoegen? Op een mooi gekleurde achtergrond bijvoorbeeld, naast een speciale foto. Zo herinner je jezelf er steeds weer aan om dat liedje te draaien wanneer je door je fotoboek bladert; de soundtrack van jouw reis. Daar word je toch vrolijk van?

Reisboek songtekst

3. Jouw reisboek als digitaal scrapbook
Onze software heeft heel veel mogelijkheden om je foto’s op een creatieve manier in je fotoboek te plaatsen. Met mooie achtergronden en leuke cliparts kun je namelijk heel goed de sfeer van je foto’s versterken. Kies vooral voor kleuren die je foto’s laten knallen en plaats een schaduw onder je foto’s en andere elementen om diepte te creëren. Lees hier alles over het maken van een digitaal scrapbook.

Reisboek scrappen

4. Creatieve kaders: makkelijk en snel 
Die heerlijke dag aan het strand benadruk je extra door te kiezen voor een achtergrond met azuurblauwe zee. Deze komt uit de fotoboek software, maar je kunt natuurlijk ook voor een eigen foto kiezen als achtergrond. En dacht je dat we ook hier aan het scrappen waren geweest? Nee hoor, de rechter afbeelding is gewoon een kader dat je kunt vinden in de categorie Zomer. Alles wat je hoeft te doen is het kader in je fotoboek slepen en op de bewuste foto plaatsen. De witte randen om de foto’s op de linkerpagina zorgen ervoor dat de foto’s los komen van de achtergrond en extra mooi uitkomen.

Reisboek creatief kader

Leuke cliparts en achtergronden voor jouw reisboek vind je in de categorieën Landen, Steden, Vakanties en Zomervakantie.

Heb jij nog leuke tips? Laat het ons vooral weten en plaats een reactie. Veel plezier bij het maken van jouw reisboek!