Heb je een bruiloft, familiefeestje of personeelsuitje? En ben je die standaard ‘cheeeeese’ groepsfoto’s ook een beetje beu? Het kan ook anders! Hier een paar leuke foto-ideeën op een rijtje. Zoals de foto hieronder. Origineel is tegelijkertijd springen als groep allang niet meer, maar het blijft leuk! En zo vlak voor zonsondergang krijgt de foto toch wel iets heel bijzonders. 1,2,3…spring!

Jump silhouette

2. En het kan ook zo! Want waarom zou je allemaal recht omhoog springen? Deze bruidsfotograaf bedacht wel een heel originele invalshoek voor de foto van de bruid samen met haar kersverse mans beste vrienden. Alsof we middenin ‘The Matrix’ zitten.

Credits Stephan Louw

3. Leg die camera op de grond, stel de zelfontspanner in, koppies bij elkaar en… afdrukken maar! Door nu ook nog eens allemaal de vingers tegen elkaar te houden, vormen deze samen een prachtige ster en krijgt deze groepsfoto een extra dimensie.

Groepsfoto ster

4. En het kan ook andersom! Met een selfie stick bijvoorbeeld of laat iemand anders de foto maken. Een leuke variant van de groepsfoto!

Groepsfoto van boven

5. Sinds The Beatles in 1969 met het album Abbey Road op de proppen kwamen, is het zebrapad in de gelijknamige straat al niet meer veilig. Massa’s toeristen willen zo’n zelfde foto als die op de platenhoes van de legendarische popgroep uit Liverpool. En tóch is zo’n foto op het zebrapad als onderdeel van de bruidsreportage dan wel weer heel origineel, toch? Wij vinden ‘m in elk geval geniaal.

Credits Josh Strauss

Hopelijk ben je wat leuke ideeën voor groepsfoto’s rijker! Heb jij nog een leuk idee? Laat dan vooral je reactie achter. 🙂