Met zijn fantastische foto ‘Ontwaken op de Posbank’ werd hobbyfotograaf Dave Zuuring afgelopen zomer uitgeroepen tot winnaar van onze CEWE PHOTO Awards 2015. Een prachtige prestatie waarmee hij een reis naar Curaçao in de wacht wist te slepen. Naast zijn fulltime baan als productmanager en de tijd die hij met zijn gezin doorbrengt, gaat Dave in zijn vrije uurtjes het liefst met zijn camera op pad. En de afgelopen weken daagde hij zichzelf uit om opnieuw te gaan fotograferen bij natuurgebied de Posbank. Zou het hem lukken om wederom zo’n prachtige plaat te maken?

Ontwaken op de Posbank - Dave Zuuring

Vanaf 2012 probeerde Dave al zo’n moment te vangen zoals op de winnende foto (zie foto hierboven). Met die mist, de glooiing van de Posbank, de boom, de kleuren en vooral met de paarse heide die alleen in augustus en september bloeit. In het jaar 2012 was het echter steeds bloedheet waardoor die sfeer ver te zoeken was en het jaar daarop was de heide niet echt mooi paars. Dus zo kwam het dat Dave afgelopen jaar op een zaterdagochtend weer voor dag en dauw naar de Posbank ging. Helaas, het begon te regenen. Maar ontmoedigen liet hij zich niet en een week later stond Dave er gewoon weer om 6.00 uur, dit keer met een bevriende fotograaf. En toen was het eindelijk simpelweg ‘raak schieten’, aldus een enthousiaste Dave. Met een winnende foto als resultaat.

Dit jaar vroeg Dave zichzelf af of het hem opnieuw zou lukken om zo’n geslaagde foto te maken op de Posbank. ‘Je mooiste foto maak je morgen’, is immers een bekende uitspraak van fotografen. Die gedachte kon Dave maar moeilijk loslaten. Dus zo kwam het dat hij de afgelopen twee weken ’s ochtends vroeg weer op de Posbank te vinden was, en met hem vele andere fotografen. Of het hem gelukt is? Kijk en oordeel vooral zelf. Al kunnen we er eigenlijk niet omheen. Gefeliciteerd Dave, missie geslaagd! J

nldazuu_PsbnkV (1 of 8) nldazuu_PsbnkV (4 of 8) nldazuu_Posbank

Benieuwd hoe zijn foto’s tot stand zijn gekomen? Lees hier Dave’s uitgebreide verhaal: weg van het alledaagse.